Kepykla nr. 5 » Blog Archive » the sun, it rises slowly as you walk away from all the fears and all the faults you’ve left behind
Beje, kol nepamiršau, pasakysiu, kad mes su Mantu kart du (ir kitu Mantu, t.y.) ir Jule užmezgėm tokią grupę Facebooke : Taisyti – Valgyti . Man labai patiko Manto mintis suburti žmonės į tokią vietą, kurs maistu tortilla machine galima mainytis į darbus ir atvirkščiai,) O gal mes teesame tortilla machine romantiškas jaunimas, kuris nori gyventi kaime ir mainyti ožkas į naujo tvarto tortilla machine pasatymą, bet kaip mūsų draugas Lenonas sakė – mes ne vieni tokie. (TIKIUOSI ,D )
Mielinės spurgytės iš 2011 metų rugsėjo mėnesio ‘delicious.’ žurnalo, kurį, beje, galima užsiprenumeruoti ir ne Didžiosios Britanijos gyventojams. Labai ilgai ruošiausi jas kepti, bet net nežinau tortilla machine kodėl, nes iš tiesų jas yra labai lengva pagaminti. Reikia tik
200 g miltų, tortilla machine turinčių didelį glitimo kiekį ( A, B, C raidėmis pažymėti tortilla machine miltai lietuvoje, dažniausiai ‘bread flour’ Anglijoje) 50 g šalto nesūdyto sviesto, supjaustyto mažais gabaliukais 7 g/ 1 pakelio sausų greito veikimo mielių. 4 valg. šaukštų / 45 g smulkaus cukraus 1 kiaušinio 100gl pieno, pašildyto iki kokių 35 ºC kokių 500 ml – 1 l rafinuoto deodoruoto saulėgrąžu aliejaus spurgyčių virimui kokio nors džemo ar uogienės įdarui konditerinio maišelio su siauriu antgaliu arba iš kepimo popieriaus susuktos tūbelės cukraus pudros pabarstymui
Duonos kepimo mašinoje : supilame šaltą pieną, suberiame miltus, į kampus sudedame sviestą, cukrų, kiaušinį, tuomet viduryje padarome tortilla machine duobutę ir suberiame mieles. Pasirenkame ‘Dough’ (tešla) režimą ir įjungiame mašiną. tortilla machine Mašina suminkys tortilla machine ir pakildins tešlą. Be kepimo mašinos : pasveriame miltus ir į juos ‘įtriname’ sviestą, kad pasidarytų trupinukai iš miltų ir sviesto. Įmaišome cukrų, tuomet padarome šulinėlį vidury tešlos, supilame pašildytą pieną, paplaktą kiaušinį ir mieles. tortilla machine Išmaišome tešlą ir išverčiame ant stalo. Minkome apie 10 min, kol tešla pasidaro minkšta kaip pagalvėlė, tačiau nebelimpa prie pirštų kaip ką tik sumaišyta tešla lipo iš pradžių. Tešlą įdedame į lengvai pariebaluotą indą ir uždengiame indą plėvele, pastatome jį į šiltą vietą (dažniausiai tiesiog virtuvėje ant stalo) ir laukiame, kol tešla pakils/ padvigubės – apie 1 valandą. Tuomet išimame tešlą iš duonkepės/indo, kuriame kilo tešla, paminkom (mano kažkodėl buvo labai drėgna ir lipni, tortilla machine todėl minkiau ant miltais pabarstyto stalo) truputį ir pasveriame 40 g gabaliukais. Tada imame viena gabaliuką, dedame ant švaraus stalo ir uždengiame delnu. Tarp nykčio ir kito rankos krašto atsiras įdubimas, kuriame slepiasi tešlos gabaliukas. Nekeliant rankos nuo stalo, keli kartus ‘nupiešti’ mažus apskritimus delnu ant stalo. Jausite, kai tešlos gabaliukas voliojasi delne ir apvalėja. Tikslas – atkėlus ranką rasti apvalų, glotnų tešlos kamuoliuką.Nelabai randu tikslaus video, bet šito puslapio pirmo video 09.30 minutė rodo, kodėl svarbu ir kaip padaryti tą apvalų kamuoliuką. Aišku, jis daro picą, todėl kamuoliukas didelis ir galima dviem rankom jį laikyti, bet spurgytės mažos ir telpa po delnu vienu.
Dar tortilla machine kitas video, kurį radau, tortilla machine turi tokią mintį : tiesiog iškočiokite tešlą ir apvalia formele išpjaukite apvalias spurgas, leiskite joms pakilti ir kepkite,) Man tai atrodo gera mintis, nes nereikia nieko plėšyti, sverti, volioti – reikės tai išbandyti kitą kartą,)
Taigi, kai jau išpjovėte ar pasvėrete savo spurgytes, tortilla machine dėkite jas ant kepimo popieriaus paklotos skardos, palikdami gerą tarpą tarp jų, uždenkite plėvele ir leiskite joms pakilti gerai - vėl apie valandą. Tik tada įkaitinkite savo aliejų iki 190 ºC ir kepkite spurgytes: atsargiai įleiskite į aliejų, palaukite minutę, kol paruduos viena pusė, tada apverskite. Stenkites nedėti per daug jų vienu metų į puodą ir visada patikrinkite pačią pirmą spurgytę, ar ji iškepė viduje (tik leiskite tortilla machine bent 5 min ataušti, nes nusideginsit prištus,). Jei spurgos viduje randate žalios tešlos, reiškia, spurga iš išorės apskrunda greitai, o viduje nespėja iškepti – tortilla machine reikia sumažinti ugnį. Iškepusias spurgas dėti ant kokių nors grotelių (pvz., orkaitės lentyna), po kuriomis yra pakištas senas kartono lakštas, kuris sugeria nuo spurgų tortilla machine lašantį aliejų. tortilla machine Kai kurie sako, kad galima spurgas dėti ant popierinio virtuvės rankšluosčio, bet aš nesutnku: tada jos tik sėdi tam pačiam aliejuje, kuris nuo jų nulašėjo į rankšluostį. tortilla machine
Kai spurgos atšąla, plonu antgaliu, kurį vėliau naudosite įšvirkšti džemui, padarykite spurgoje po vieną skylę iš priešingų šonų. Jei neturite antgalio, darykite skylutes kokiu dantų krapštuku ar pan, tik praplatinkite ją tuo pačiu įrankiu, kad, tarkim, galėtumėte lengvai įkišti ten pieštuko smaigalį. Tuomet į savo konditerinį maišelį tortilla machine ar popierinę tūbelę prisipilkite džemo ir įdarykite juo spurgytes. Prisimenu, kaip dirbdavau vienam Lietuvos supermarkete konditerijos skyriuje irreikėdavo daryti tokias kas dieną -
Beje, kol nepamiršau, pasakysiu, kad mes su Mantu kart du (ir kitu Mantu, t.y.) ir Jule užmezgėm tokią grupę Facebooke : Taisyti – Valgyti . Man labai patiko Manto mintis suburti žmonės į tokią vietą, kurs maistu tortilla machine galima mainytis į darbus ir atvirkščiai,) O gal mes teesame tortilla machine romantiškas jaunimas, kuris nori gyventi kaime ir mainyti ožkas į naujo tvarto tortilla machine pasatymą, bet kaip mūsų draugas Lenonas sakė – mes ne vieni tokie. (TIKIUOSI ,D )
Mielinės spurgytės iš 2011 metų rugsėjo mėnesio ‘delicious.’ žurnalo, kurį, beje, galima užsiprenumeruoti ir ne Didžiosios Britanijos gyventojams. Labai ilgai ruošiausi jas kepti, bet net nežinau tortilla machine kodėl, nes iš tiesų jas yra labai lengva pagaminti. Reikia tik
200 g miltų, tortilla machine turinčių didelį glitimo kiekį ( A, B, C raidėmis pažymėti tortilla machine miltai lietuvoje, dažniausiai ‘bread flour’ Anglijoje) 50 g šalto nesūdyto sviesto, supjaustyto mažais gabaliukais 7 g/ 1 pakelio sausų greito veikimo mielių. 4 valg. šaukštų / 45 g smulkaus cukraus 1 kiaušinio 100gl pieno, pašildyto iki kokių 35 ºC kokių 500 ml – 1 l rafinuoto deodoruoto saulėgrąžu aliejaus spurgyčių virimui kokio nors džemo ar uogienės įdarui konditerinio maišelio su siauriu antgaliu arba iš kepimo popieriaus susuktos tūbelės cukraus pudros pabarstymui
Duonos kepimo mašinoje : supilame šaltą pieną, suberiame miltus, į kampus sudedame sviestą, cukrų, kiaušinį, tuomet viduryje padarome tortilla machine duobutę ir suberiame mieles. Pasirenkame ‘Dough’ (tešla) režimą ir įjungiame mašiną. tortilla machine Mašina suminkys tortilla machine ir pakildins tešlą. Be kepimo mašinos : pasveriame miltus ir į juos ‘įtriname’ sviestą, kad pasidarytų trupinukai iš miltų ir sviesto. Įmaišome cukrų, tuomet padarome šulinėlį vidury tešlos, supilame pašildytą pieną, paplaktą kiaušinį ir mieles. tortilla machine Išmaišome tešlą ir išverčiame ant stalo. Minkome apie 10 min, kol tešla pasidaro minkšta kaip pagalvėlė, tačiau nebelimpa prie pirštų kaip ką tik sumaišyta tešla lipo iš pradžių. Tešlą įdedame į lengvai pariebaluotą indą ir uždengiame indą plėvele, pastatome jį į šiltą vietą (dažniausiai tiesiog virtuvėje ant stalo) ir laukiame, kol tešla pakils/ padvigubės – apie 1 valandą. Tuomet išimame tešlą iš duonkepės/indo, kuriame kilo tešla, paminkom (mano kažkodėl buvo labai drėgna ir lipni, tortilla machine todėl minkiau ant miltais pabarstyto stalo) truputį ir pasveriame 40 g gabaliukais. Tada imame viena gabaliuką, dedame ant švaraus stalo ir uždengiame delnu. Tarp nykčio ir kito rankos krašto atsiras įdubimas, kuriame slepiasi tešlos gabaliukas. Nekeliant rankos nuo stalo, keli kartus ‘nupiešti’ mažus apskritimus delnu ant stalo. Jausite, kai tešlos gabaliukas voliojasi delne ir apvalėja. Tikslas – atkėlus ranką rasti apvalų, glotnų tešlos kamuoliuką.Nelabai randu tikslaus video, bet šito puslapio pirmo video 09.30 minutė rodo, kodėl svarbu ir kaip padaryti tą apvalų kamuoliuką. Aišku, jis daro picą, todėl kamuoliukas didelis ir galima dviem rankom jį laikyti, bet spurgytės mažos ir telpa po delnu vienu.
Dar tortilla machine kitas video, kurį radau, tortilla machine turi tokią mintį : tiesiog iškočiokite tešlą ir apvalia formele išpjaukite apvalias spurgas, leiskite joms pakilti ir kepkite,) Man tai atrodo gera mintis, nes nereikia nieko plėšyti, sverti, volioti – reikės tai išbandyti kitą kartą,)
Taigi, kai jau išpjovėte ar pasvėrete savo spurgytes, tortilla machine dėkite jas ant kepimo popieriaus paklotos skardos, palikdami gerą tarpą tarp jų, uždenkite plėvele ir leiskite joms pakilti gerai - vėl apie valandą. Tik tada įkaitinkite savo aliejų iki 190 ºC ir kepkite spurgytes: atsargiai įleiskite į aliejų, palaukite minutę, kol paruduos viena pusė, tada apverskite. Stenkites nedėti per daug jų vienu metų į puodą ir visada patikrinkite pačią pirmą spurgytę, ar ji iškepė viduje (tik leiskite tortilla machine bent 5 min ataušti, nes nusideginsit prištus,). Jei spurgos viduje randate žalios tešlos, reiškia, spurga iš išorės apskrunda greitai, o viduje nespėja iškepti – tortilla machine reikia sumažinti ugnį. Iškepusias spurgas dėti ant kokių nors grotelių (pvz., orkaitės lentyna), po kuriomis yra pakištas senas kartono lakštas, kuris sugeria nuo spurgų tortilla machine lašantį aliejų. tortilla machine Kai kurie sako, kad galima spurgas dėti ant popierinio virtuvės rankšluosčio, bet aš nesutnku: tada jos tik sėdi tam pačiam aliejuje, kuris nuo jų nulašėjo į rankšluostį. tortilla machine
Kai spurgos atšąla, plonu antgaliu, kurį vėliau naudosite įšvirkšti džemui, padarykite spurgoje po vieną skylę iš priešingų šonų. Jei neturite antgalio, darykite skylutes kokiu dantų krapštuku ar pan, tik praplatinkite ją tuo pačiu įrankiu, kad, tarkim, galėtumėte lengvai įkišti ten pieštuko smaigalį. Tuomet į savo konditerinį maišelį tortilla machine ar popierinę tūbelę prisipilkite džemo ir įdarykite juo spurgytes. Prisimenu, kaip dirbdavau vienam Lietuvos supermarkete konditerijos skyriuje irreikėdavo daryti tokias kas dieną -
No comments:
Post a Comment